المقادير :
- ك باذنجال طويل منزوع العنق ومفتوع من المنتصف
- 3 ثمرات فلفل ألوان ( أصفر وأحمر وأخضر ) وممكن فلفل حار لمن يريد
- خل
- زيت زيتون أو ذرة
- ملح - شطة - كمون
- ثوم مفروم
الطريقة :
- نقلي الباذنجال في زيت ساخن وغزير
- فى بولة أو أناء نصف كمية ( الفلفل والثوم والملح والكمون والشطة والخل والزيت وعصي ليمون وممكن ورق ريحان ) تقطع من كل صنف قطع صغيرة جدا ويحشى بها الباذنجال المقلي .
- فى المكسر أو الخلاط نضع باقي الكمية ونخلطها ثم نتبل بها الباذنجال المقلي وترش عليه ويقدم
- التقديم فى طبق تقديم نضع عروق البصل الأخضر ووردات من الليمون والطماطم ويرص عليه الباذنجال .
مع العيش الطرى ...
وبالهنا والشفا
- ك باذنجال طويل منزوع العنق ومفتوع من المنتصف
- 3 ثمرات فلفل ألوان ( أصفر وأحمر وأخضر ) وممكن فلفل حار لمن يريد
- خل
- زيت زيتون أو ذرة
- ملح - شطة - كمون
- ثوم مفروم
الطريقة :
- نقلي الباذنجال في زيت ساخن وغزير
- فى بولة أو أناء نصف كمية ( الفلفل والثوم والملح والكمون والشطة والخل والزيت وعصي ليمون وممكن ورق ريحان ) تقطع من كل صنف قطع صغيرة جدا ويحشى بها الباذنجال المقلي .
- فى المكسر أو الخلاط نضع باقي الكمية ونخلطها ثم نتبل بها الباذنجال المقلي وترش عليه ويقدم
- التقديم فى طبق تقديم نضع عروق البصل الأخضر ووردات من الليمون والطماطم ويرص عليه الباذنجال .
مع العيش الطرى ...
وبالهنا والشفا