منتديات شريف سليمان

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


3 مشترك

    الكرشة والممبار

    نرمو
    نرمو
    مشرفة
    مشرفة


    انثى
    مصر

    عدد المشاركات : : 815

    تاريخ التسجيل : : 05/06/2010

    الكرشة والممبار  Empty الكرشة والممبار

    مُساهمة من طرف نرمو 22/5/2011, 9:34 pm

    الكرشة والممبار


    اهم شئ التنظيف ثم التظيف ثم التنظيف وقبل التنضيف تجيبيها من جزار تعرفيه كويس
    لازم اولا يتنظفو كويس انا شخصيا اى حاجة لونها مش ابيض بشيلها هههههه
    الكرشة:
    تتنظف ثم تتنضف وبعدين ندعكها بلمون وملح وخل ونشطفها كويس
    وبعدين نحطها فى حلة وحليها بصل وتوم وملح وتوابل وصلصة طماطم وعصير طماطم ونسيبها على النار لغاية ما هى تنزل الميه بتاعتها الافضل تقلبى البصل و بعدين التوم وبعدين الكرشة تقلبيها معاهم على النار شوية وبعدين زودى الطماطم وسيبيها شوية وبعدين زودى ميه حسب الحاجة


    بس برضه اشتريه من حد تعرفيه " بيتهيالى كل الناس فى مصر كل عيله ليها الجزار اللى بتثق فيه"
    وبعدين اغسليه بمية واقلبيه وشيلى بالسكين بس برفق عشان ميتقطعش اى شئ جواه "الجزء الاصفر" وادعكيه طبعا بلمون وملح وخليه فى اللمون شوية
    وبعدين قطعيه حسب ما تحبي انا بحب اعمله قطع صغيرة عشان تتاكل على طول او ممكن تعمليه قطع كبيرة وتقطعيه عند التقديم
    وتجيبى الخلطة فى ناس بتستعمل خلطة المحشى العادية "رز وصلصة و بقدونس "
    بس انا بحب اعمله برز وبعدين نص الطماطم عصير والنص التانى مقطع قطع صغيرة جدا جدا وطبعا بقدونس وتوابل " كدة اخف لانه هيتقلى كمان مش يبقى مقلى ومسبك مع بعض كتير ههههه"
    وبعدين تفتحتى الممبار وتحشيه ثبتى طرف من الممبار على الصينية اللى فيها الرز وامسكى الطرف التانى بايديكى الاتنين وافتحيه وبعدين دخللى الرز باطراف اصابعك
    لا تحشيه للاخر واتركى مسافة لنضج الارز
    وبعدين تحطى ميه على النار تغلى وتحطى فيها الممبار واحدة واحدة وطى النار حتى لا ينفجر و هتلاقيه انكمش وبعدين لما اتحسى الرز نضج ممكن تختبريه بسكين بس كونى حريصة جدا
    وبعد النضج طلعيه فى مصفاه ثم حمريه فى الزيت وبالهنا و الشفا
    شـريـف
    شـريـف
    مؤسس المنتدى
    مؤسس المنتدى


    ذكر
    مصر

    عدد المشاركات : : 7374

    تاريخ التسجيل : : 07/05/2010

    الكرشة والممبار  Empty رد: الكرشة والممبار

    مُساهمة من طرف شـريـف 22/5/2011, 11:37 pm



    مشكوره نرمو على اكلاتك اللذيذة

    بس انا مش بحب الكرشه ولا الممبار ده

    bb16
    شكشك
    شكشك
    مشرف
    مشرف


    ذكر
    مصر

    عدد المشاركات : : 1796

    تاريخ التسجيل : : 09/12/2010

    الكرشة والممبار  Empty رد: الكرشة والممبار

    مُساهمة من طرف شكشك 23/5/2011, 12:01 am



    شكرا نرمو اكلك لذلذ

    bb72

    تسلم اديكى
    نرمو
    نرمو
    مشرفة
    مشرفة


    انثى
    مصر

    عدد المشاركات : : 815

    تاريخ التسجيل : : 05/06/2010

    الكرشة والممبار  Empty رد: الكرشة والممبار

    مُساهمة من طرف نرمو 23/5/2011, 1:10 am

    لاء بقى انا بحب الممبار واحنا هنا فى اسكندريه بنقول عليه عزبان
    بس الكرشه لالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالا bb33
    شـريـف
    شـريـف
    مؤسس المنتدى
    مؤسس المنتدى


    ذكر
    مصر

    عدد المشاركات : : 7374

    تاريخ التسجيل : : 07/05/2010

    الكرشة والممبار  Empty رد: الكرشة والممبار

    مُساهمة من طرف شـريـف 23/5/2011, 1:31 am



    طيب ابقى اعملى ودوقينا

    لما اشوف هتعرفى تعمليه ويكون طعمه حلو ولا لا

    ولا نعمل حسبنا على الطوارئ
    نرمو
    نرمو
    مشرفة
    مشرفة


    انثى
    مصر

    عدد المشاركات : : 815

    تاريخ التسجيل : : 05/06/2010

    الكرشة والممبار  Empty رد: الكرشة والممبار

    مُساهمة من طرف نرمو 23/5/2011, 11:06 am

    لالالالالالالالالالالالالا هو طعمه حلو
    بس طبعا مش تدوقه منى علشان انا خيفى عليك نعملك غسيل معدى ولا حاجه
    شكشك
    شكشك
    مشرف
    مشرف


    ذكر
    مصر

    عدد المشاركات : : 1796

    تاريخ التسجيل : : 09/12/2010

    الكرشة والممبار  Empty رد: الكرشة والممبار

    مُساهمة من طرف شكشك 23/5/2011, 1:33 pm



    اى حاجه من اديكى حلوه يا نرمو

    lol!
    نرمو
    نرمو
    مشرفة
    مشرفة


    انثى
    مصر

    عدد المشاركات : : 815

    تاريخ التسجيل : : 05/06/2010

    الكرشة والممبار  Empty رد: الكرشة والممبار

    مُساهمة من طرف نرمو 23/5/2011, 2:36 pm

    ايه ياربى الناس الى بيعا نفسها خالص دى زمبكوا على جمبكوا بقى bb31

      الوقت/التاريخ الآن هو 19/5/2024, 8:40 pm